Training 1: Verstuur Slimme Emails

Wil jij leren hoe je snellere en betere resultaten kunt krijgen via e-mail communicatie? In deze training leer je aan de hand van 12 Emailquetten hoe! Hiermee verhoog je niet alleen je persoonlijke effectiviteit maar ook de kwaliteit van de e-mails die je verzend. Dit levert tevens een tijdsbesparing op, waar we in de tweede training dieper op in gaan.


Deze eerste training is interactief waarbij teams uitgedaagd worden om onderling de dialoog met elkaar aan te gaan. Hiermee komen we tot de kern van e-mail communicatie en leert men tevens van elkaar. Door deze aanpak komt snel een omgeving tot stand waarbinnen prettiger gecommuniceerd kan worden via e-mail. Niet alleen intern, maar ook extern met bijvoorbeeld klanten en leveranciers. Het verhoogd dus ook de klanttevredenheid door een betere, digitale reputatie.

Ter kennismaking geef ik ook praktische inspiratiesessies als spreker, hierin leert men enkele vaardigheden om slimmer te werken en meer uit de (werk)dag te halen.


Deze trainingen en inspiratiesessies geef ik zowel online als offline op locatie (in-company), of in een prachtig boshuis midden in de natuur. Dit doe ik voor teams vanaf 5 deelnemers. Ik doe dit zowel voor kleine organisaties als overheden, non-profit stichtingen en corporates in het Nederlands en English.


Per deelnemer worden tevens 12 bomen geplant. Bij afname van de volledige cursus krijgt u ook het boek OMG Mail cadeau, geschreven door oprichter en trainer Giel Boes. Zie hieronder meer info over de inhoud.

Meer weten of aanmelden voor een training? Klik dan op de button of neem contact op.


Inhoud training

Tijdens de training komen onderstaande Emailquetten aan bod. Afhankelijk van de behoeften van de organisatie of het team, kunnen specifieke emailquetten verder uitgelicht worden. Per onderdeel worden praktische tips, voorbeelden en do's & don'ts doorgenomen. Ook zullen er interactieve discussies en brainstorms plaatsvinden om slimmere e-mails te kunnen versturen, zowel voor interne als externe communicatie.


De 12 E-mailquetten:

 1. Bepaal je doel
 2. Kies het juiste communicatiemiddel
 3. Gebruik one-liner onderwerpen
 4. Begin met een samenvatting
 5. Schrijf met structuur
 6. Reageer bewust (niet)
 7. Cultuur en ethiek
 8. Data en privacy
 9. Clever converseren
 10. Review en reflecteer
 11. Geef het goede voorbeeld
 12. Boest je zelfdiscipline

Giels visie op efficiëntie, met name met betrekking tot effectieve vergaderingen en e-mail communicatie, gaf me waardevolle inzichten en ideeën. Giel gaat voor bedrijfsverbetering, is bekend met best practises en up-to-date met de nieuwste trends in het verbeteren van productiviteit en efficiëntie. Zowel vanuit technologisch als persoonlijk en HR perspectief. 

James Nunn

Directeur Communicatie


Giel Boes heeft de Alumni van Fontys Marketing Management in Eindhoven op een leuke en frisse manier meegenomen in de wereld van doelen stellen en efficiënt werken. Met inspirerende voorbeelden, humor en praktische tips kreeg iedereen een berg inspiratie. En tegelijkertijd zijn we groen bezig geweest, door het aantal bomen dat Giel heeft geplant met deze sessie. 


Laurine Simkens

Bestuur Fontys FAME