Training 2: Bespaar Tijd met Outlook

In deze interactieve training gaan we de mailbox slimmer inrichten, zodat je meer kunt doen in minder tijd. Deelnemers geven aan hiermee gemiddeld een half uur per dag (!) aan te besparen. Zelfs anderhalf jaar na de training geldt dit effect nog steeds voor 80% van de deelnemers in veel gevallen.


Voor deze training wordt het 4D model en onze eigen NIDA methode gebruikt. Hieronder lees je hoe deze methode ontstaan is, waar de pijn vandaan komt en waarom mensen al snel 2 uur e-mailen per dag. Met deze methode is daar gemakkelijk een half uur (of meer!) per persoon, per dag op te besparen.

Ter kennismaking geef ik ook praktische inspiratiesessies als spreker, hierin leert men enkele vaardigheden om slimmer te werken en meer uit de (werk)dag te halen.


Deze trainingen en inspiratiesessies geef ik zowel online als offline op locatie (in-company), of in een prachtig boshuis midden in de natuur. Dit doe ik voor teams vanaf 5 deelnemers. Ik doe dit zowel voor kleine organisaties als overheden, non-profit stichtingen en corporates in het Nederlands en English.


Per deelnemer worden tevens 12 bomen geplant. Bij afname van de volledige cursus krijgt u ook het boek OMG Mail cadeau, geschreven door oprichter en trainer Giel Boes. Zie hieronder meer info over de inhoud.

Meer weten of aanmelden voor een training? Klik dan op de button of neem contact op.


Inhoud training

Deze training is interactief, waarbij we samen de Outlook omgeving van de deelnemers slimmer gaan inrichten. Hier is geen speciale kennis voor nodig en er worden geen nieuwe dingen geïnstalleerd.


Een aantal onderdelen uit de training:

  • Outlook organiseren met ACTIE mappen: slechts een paar effectieve mappen zijn voldoende voor een beter overzicht.
  • Je e-mail slim ordenen: onderscheid maken tussen urgente en overige taken.
  • Snelle stappen inrichten: hiermee kun je repeterend werk automatiseren en je inbox makkelijker bijwerken.
  • Follow-up systeem instellen: hierdoor hoef je geen reminders meer aan te maken, belangrijke dingen vergeet je niet meer!
  • CC systeem inrichten: berichten die  â€™ter info’ zijn komen automatisch in een aparte map terecht.
  • Diverse tips & tricks: voor o.a. heldere weergave binnen Outlook, betere performance en minder afleiding.


Het verhaal van Giel Boes

"Ik vergeet nooit meer die ene vergadering enkele jaren geleden bij een bedrijf waar veel gemaild werd destijds. Dit is alweer ruim zes jaar geleden en toen was er al veel mailverkeer. Zoals bij veel bedrijven, stuurt men elkaar intern ook veel e-mail. Zowel naar individuen als naar groepen mensen – voor wat dan ook – en met regelmaat, al dan niet in de CC.


Omdat er meer e-mail binnenkwam dan we eigenlijk aankonden – naast het werk dat we eigenlijk zouden moeten doen – grepen veel collega’s elke gelegenheid aan om hun inbox te updaten. Een van de favoriete mogelijkheden om ’effe de mail bij te werken‘ was tijdens vergaderingen, zoals deze ene meeting. Ik herinner me dat de ruimte geschikt was voor maximaal 24 personen, desalniettemin werden radiatoren en zelfs prullenbakken ’met plezier‘ gebruikt voor extra gegadigden welke per e-mail klakkeloos uitgenodigd waren. Toen ik ging tellen kwam ik op 57 personen uit, waarvan de meesten de presentatie niet actief bijwoonden maar vooral driftig in Outlook bezig waren.


Destijds ben ik betrokken bij een onderzoek waaruit bleek dat:

  • Werknemers bijna 2 uur per dag aan e-mail besteden (per persoon!)
  • 16% van de werknemers nooit alle emails verwerkt krijgt die aan hem of haar gericht zijn…
  • E-mailstress een grote rol speelt bij slechte gezondheid en ziekteverzuim (zelfs burnouts)
  • 75% van de werknemers klaagt over het email gedrag van collega’s


Diverse onderzoeken wereldwijd bevestigen dit, cursisten in mijn trainingen geven meestal aan anderhalf à twee uur per dag mete-mail bezig te zijn. Ik help hen om hier dertig minuten per dag op te besparen. 


Wil jij ook slimmer e-mailen? Boek dan een training of lees alvast het e-book (zie home page).


Tot mails,


Giel Boes

Giels visie op efficiëntie, met name met betrekking tot effectieve vergaderingen en e-mail communicatie, gaf me waardevolle inzichten en ideeën. Giel gaat voor bedrijfsverbetering, is bekend met best practises en up-to-date met de nieuwste trends in het verbeteren van productiviteit en efficiëntie. Zowel vanuit technologisch als persoonlijk en HR perspectief. 

James Nunn

Directeur Communicatie


Giel Boes heeft de Alumni van Fontys Marketing Management in Eindhoven op een leuke en frisse manier meegenomen in de wereld van doelen stellen en efficiënt werken. Met inspirerende voorbeelden, humor en praktische tips kreeg iedereen een berg inspiratie. En tegelijkertijd zijn we groen bezig geweest, door het aantal bomen dat Giel heeft geplant met deze sessie. 


Laurine Simkens

Bestuur Fontys FAME